Speciale aanbiedingen
contactToggle Contact

Ruimte waar je je goed in voelt - CONTAINEX levert bewezen ruimtesystemen voor de gemeentelijke sector

Gemeentelijke ruimtes waar je je goed in voelt!

Sinds meer dan 30 jaar gebruiken gemeentes uit heel Europa kantoor- en wooncontainers van CONTAINEX en realiseren ze daarmee bijvoorbeeld kinderdagverblijven, scholen en clubgebouwen.

CONTAINEX heeft in de afgelopen 30 jaar tal van gemeentelijke projecten in binnen- en buitenland gerealiseerd van containermodules. De modulaire bouwwijze biedt veel vormgevingsvrijheid. Dankzij hun flexibiliteit kunnen de woonruimtes in allerlei groottes en met allerlei inrichtingen op elke gewenste plaats worden opgesteld en voorzien van stroom-, water- en rioleringsaansluiting. Het eenvoudige onderhoud van dergelijke ruimtemodules biedt een belangrijk voordeel.

De grote productiecapaciteit van CONTAINEX, de containers worden in de zes Europese productiefabrieken vervaardigd, maken korte levertijden en daardoor snelle oplossingen mogelijk, ook bij een behoefte op korte termijn.

De installaties kunnen naar wens worden uitgebreid en voor verschillende doelen worden gebruikt. Zo kunnen grote containercomplexen moeiteloos worden afgebroken en voor andere projecten worden gebruikt. Voorbeelden daarvan zijn onder andere kinderdagverblijven, scholen, kleedruimtes, sportverenigingen of asielzoekersverblijven.

De aanpassing achteraf van een bestaand complex aan de nieuwe vereisten wordt direct ter plekke met onze buitendienstmedewerkers geregeld. Daardoor krijgt u van ons ook bij grote schommelingen in het aantal personen altijd een passend concept.

Ons dienstenpakket

 • Bij de planning wordt rekening gehouden met wettelijke voorwaarden
 • Verkoop en verhuur rechtstreeks of via geselecteerde handelspartners
 • Productie volgens de strenge milieu- en kwaliteitsnormen van CONTAINEX Green Techology
 • Individuele aanpassing aan uw specifieke behoeften
 • Meer dan 30 jaar ervaring in de gemeentelijke sector
 • Persoonlijk advies ter plekke

Kleuterscholen

Wij houden veel van kinderen. Daarom hebben wij kindvriendelijke uitvoeringen ontwikkeld om de feelgoodfactor in onze mobiele ruimtesystemen te maximaliseren.

Met de ondersteuning rondom van CONTAINEX krijgt u bij een per jaar eventueel sterk fluctuerend aantal kinderen de gewenste flexibiliteit, omdat wij beschikken over jarenlange ervaring met vooraf gedefinieerde uitvoeringsvoorbeelden die dankzij het flexibele modulesysteem eenvoudig en snel kunnen worden gerealiseerd.

Om u bij uw voorbereidingsstappen zo veel mogelijk te kunnen ontzorgen, ligt bij al onze punten de focus op een snelle en ongecompliceerde afhandeling.
Kindergarten - fixe Erweiterung
Kleuterschool - Vaste uitbreiding
Kleuterschool - Groepsruimte
Kinderdagverblijf "bont"
Met de mogelijkheden voor volledige beglazing en de daardoor lichte, heldere ruimtes ontstaat een vriendelijker gebied voor kinderen en scholieren. Om optimaal uitzicht naar buiten te houden, hebben wij speciale kinderdagverblijframen ontwikkeld.

Door het eenvoudige en flexibele wandensysteem wordt een individuele ruimte-indeling gegarandeerd. Met name in speelruimtes zijn balbestendige lampen een belangrijk detail, waardoor gevarenvrij spelen en rennen mogelijk is.

Ook op sanitair gebied komen de kleintjes niets te kort. Er zijn zowel kindvriendelijke toiletten als wasmogelijkheden leverbaar. Kinderdagverblijven en scholen kunnen, afhankelijk van de behoefte, tijdelijk of langdurig worden gebruikt. De extreem stevige en eenvoudige bouwwijze maakt achteraf aanpassen of compleet verhuizen van het totale complex mogelijk.

Ook de vele mogelijkheden voor hergebruik van het complex worden zeer gewaardeerd door onze klanten. Na het afbreken door ons professionele montageteam staat niets het hergebruik als bijvoorbeeld jeugd- of clubhuis meer in de weg.
Balbestendige lampen
Crècheraam
Kindertoiletten

Flexibel aan uw kinderdagverblijf aangepaste

 • Groepsruimtes
 • Personeelsruimtes
 • Speelruimtes
 • Keukens en sociale ruimtes
 • Kleedruimtes en garderobes
 • Sanitairruimtes

Scholen

Als een school wordt gerenoveerd of voor korte tijd moet worden uitgebreid, dan is CONTAINEX de ideale partner. In een school van containers is alles precies hetzelfde als in een echt gebouw. Zo werd bijvoorbeeld in het Oostenrijkse Feldbach in slechts 2 maanden een complete school gebouwd van flexibele ruimtemodules.

De school bestaat uit 455 kantoor- en sanitairunit en omvat naast een gymnasium, MBO, HBO, een administratiegebouw en de bibliotheek van de gemeente Feldbach.

In lichte en vriendelijke ruimtes werd plaats gemaakt voor 1300 leerlingen. Door het weglaten van wanden en scheidingswanden kunnen willekeurig grote ruimtes gevormd worden.
Luchtfoto school in Feldbach
klaslokalen">
klaslokalen
Middelbare school Feldbach

Uw voordelen

 • Perfecte prijs-kwaliteitverhouding
 • Individuele ruimte-indeling
 • Werkplekken met perfecte verlichting
 • Lichte, heldere ruimtes door volledige beglazing
 • Rekening houdend met actuele brandwerendheidsvoorschriften
 • Hergebruik van de ruimtemodule voor andere gebruiksdoelen
 • Planzekerheid, ook bij grote schommelingen in het aantal kinderen
 • Hoge feelgoodfactor door ultramoderne isolatie

Verenigingen/evenementen

Verenigingen zijn niet alleen geïnteresseerd in overgangsoplossingen voor speciale evenementen, maar gebruiken onze containerproducten ook als permanente oplossing. Verschillende nationale en internationale clubs uit de sportsector zoals bijvoorbeeld voetbal, ijshockey, American football of golf, maken gebruik van onze doordachte oplossingen. We kunnen terugblikken op een aanzienlijk aantal referentieprojecten, waarbij we veel rekening hebben gehouden met de individuele uitstraling van de vereniging, zoals bijvoorbeeld clubkleuren.

De extreem sterke en duurzame producten kunnen onafhankelijk van het seizoen meerdere decennia worden gebruikt.. Door onze verschillende varianten in de volledige beglazing en door door onze partnerorganisaties gerealiseerde buitenbeplatingsvarianten ontwikkelen wij samen met u extravagante oplossingen voor uw clubhuis. Deze zjn aangepast aan uw wensen en budget.
Kleedcabine
Clubhuis voetbalvereniging
Clubhuis

Uw voordelen

 • De optimale oplossing voor elk budget
 • Perfect als duurzame of overgangsoplossing
 • Individuele uitstraling
 • Jarenlange ervaring met verenigingen en verschillende evenementen
 • Speciale raamoplossingen voor kassa's en kiosken (loketten, spreekroosters, schuiframen)
 • Volledige beglazing
 • Speciale, extreem sterke en duurzame uitvoeringsvarianten
Sanitairunit met buitenfolie
Clubhuis met vaste beglazing
Jeugdhonk met overnachtingsmogelijkheid en houten gevel

Verschillende uitvoeringsvarianten voor

 • Omkleedhokjes
 • Massageruimtes
 • Clubhuis
 • Was- en sanitairruimtes
 • Verenigingskantines
 • Persruimtes

Asielzoekersverblijven

Informatieblad Asielzoekersverblijven
Het gebrek aan kortdurende en weerbestendige verblijfsmogelijkheden voor asielzoekers vraagt snel handelen van veel gemeentes.

CONTAINEX is in Europa toonaangevend als het gaat om onderdak voor vluchtelingen en emigranten uit crisisgebieden. In de afgelopen jaren werden al veel asielzoekersverblijven gemaakt van containermodules. Zo ontstonden onder andere in Hamburg, Hall/Tirol, Innsbruck, Lyon, Boekarest en Zürich verschillende verblijfs- en wooncomplexen.

Het grootste project kon, samen met lokale partnerondernemingen, in Berlijn worden gerealiseerd. Binnen een paar maanden werden meerdere complexen uit meer dan 1600 ruimtemodules opgesteld, waarin meer dan 2400 vluchtelingen onderdak vonden. Hierbij hoefden de bewoners niets aan comfort in te leveren. Voor de kinderen werden door onze partners te plekke buiten royale speel- en renvelden gemaakt!
Asielzoekersverblijf in Fellbach
Asielzoekersverblijf in Berlijn
"Gezinsblok" in Innsbruck
De grote productiecapaciteit van CONTAINEX, de containers worden in de zes Europese productiefabrieken vervaardigd, maken korte levertijden en daardoor snelle oplossingen mogelijk, ook bij een behoefte op korte termijn. De installaties kunnen naar wens worden uitgebreid en voor verschillende doelen worden gebruikt.

Voorbeelden daarvan zijn verenigingsgebouwen, jeugdcentra, evenementencentra, vervangende woonruimte bij woningsanering, enz. Wij bieden u een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en verschillende financieringsmogelijkheden.

Technische oplossingen

Overeenkomstig de lokale bouwverordening en brandbeveiligingsbepalingen kan worden gekozen uit verschillende isolatievarianten: MW (mineraalwol), PU (polyurethaan), PIR (polyisocyanuraat) of SW (steenwol)

Bovendien kunnen modulaire ruimtesystemen van CONTAINEX met verschillende verwarmingssystemen en airconditioningopties worden uitgerust en voldoen ze, afhankelijk van de eisen, aan de actuele hoogste brandbeveiligingsbepalingen (REI 30/60/90). Ook de wettelijke isolatiewaarden kunnen worden aangehouden. De bouwtechnische vereisten voor vloer- en dakbelasting bedragen maximaal 500 kg/m2 (nettovloerbelasting)
Warmte-isolatie voor ruimtesystemen
Warmte-isolatie voor ruimtesystemen

U-waarden in een oogopslag

 • U-waarde* vloer maximaal: 0,16
 • U-waarde* wand maximaal: 0,2
 • U-waarde* dak maximaal: 0,15
 • U-waarde* venster maximaal: 1,1
 • * U-waarde = Warmtedoorlatingscoëfficiënt in W/(m 2 K) - gebaseerd op de aangegeven isolatiesterkte per vak

Afhankelijk van het land of de gemeente moeten voor wooncontainers verschillende wettelijke bepalingen worden aangehouden. Daarom doen wij ons best hier al in de planningsfase rekening mee te houden, zodat er later geen onverwachte verrassingen kunnen opduiken. Barrièrevrije of kindvriendelijke sanitairinstallaties (bijvoorbeeld kindertoilet) verhogen bovendien de feelgoodfactor enorm.

Door de mogelijkheid van volledige beglazing van de wande kunnen lichte, heldere ruimtes worden gemaakt. Deze bieden, samen met de perfecte verlichting en de ruimte-indeling, een aangename verblijf- en werkplek. Door deze hoogwaardige uitvoeringen kunnen de bedrijfskosten tot een minimum worden gereduceerd.

Onze containers worden volgens de strenge milieu- en kwaliteitsstandaard "CONTAINEX GREEN technology" gemaakt. Daarbij wordt gezorgd voor een gesloten kringloop volgens de door CONTAINEX gedefinieerde kwaliteits- en milieunormen, van materiaalinkoop tot containerlevering. Ook de selectie van leveranciers, de productie en de kwaliteitsborging worden volgens deze normen gedaan.

 • Bladeren
  PDF
  Omvang
 • Gemeentelijke sector
  3,41 MB
 • Asiekzoekersverblijven
  4,31 MB
 • GREEN technology - Certificaat
  339 KB

Overtuig u van onze kwaliteit

 • tot en met 3 verdiepingen
 • Warmte-isolatie tot het niveau van een energieneutraal gebouw
 • individuele ruimte-indeling
 • Inrichtingen voor verschillende inzetdoeleinden
 • Lakwerk volgens CTX-RAL-kaart

^ - Top
GREEN technology
Uw voordelen
 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Persoonlijk advies ter plaatse
 • Prompte uitlevering/levering aan huis
 • Talloze combinatiemogelijkheden
 • Eigen montageteams ter plekke   
Kantoorruimte
>

Deze website maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te kunnen bieden. Door de website te gebruiken, stemt u in met het opslaan van cookies. Meer informatie vindt u hier: Gebruiksvoorwaarden